Erişilebilirlik

IMF Küresel Büyüme Tahminlerini Düşürdü


IMF Head Assault
IMF Head Assault
Uluslararası Para Fonu IMF, küresel ekonomik büyüme tahminlerini azalttı ve özellikle kalkınmakta olan ülkelerde ekonomik iyileşmeye giden yolun engellerle dolu olacağı uyarısında bulundu.

İMF uzmanlarına göre, bu yıl küresel büyüme oranı %3,3 olacak. Bu oran, bu yılın başında yapılan tahminlerin binde 2 altında. Uluslararası Para Fonu’na göre, küresel büyüme oranı 2014 yılında artacak.

Salı günü yayınlanan İMF raporu, bu hafta Washington’da yapılacak İMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları öncesine rastladı. Türkiye dahil çeşitli ülkelerden yetkililer toplantılara katılmak üzere Washington’a geliyor.

Uluslararası Para Fonu IMF’ye göre, hükümet harcamalarında yapılan kesintiler, Amerikan ekonomisinin büyüme hızının %1,9’u geçmesini engelleyecek ancak ABD ekonomisi 2014 yılında daha hızlı bir büyüme gösterecek.

IMF’nin tahminine göre, duraklamada olan euro bölgesi ekonomileri bu yıl binde 3 oranında küçülecek ancak gelecek yıl euro bölgesindeki ekonomilerde duraklama sona erecek ve az da olsa bir düzelme başlayacak.

IMF, gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomileri konusunda daha umutlu. Rapora göre, Gelişmekte Olan Pazarlar ve Kalkınmakta Olan Ülkeler’in ekonomileri bu yıl %5,3 oranında büyüyecek, gelecek yıl da bu büyüme devam edecek.

IMF’nin tahminlerine göre, dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olan Çin’de, bu yıl %8 oranında büyüme kaydedilecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG