Erişilebilirlik

IMF'den Amerika'ya Uyarı


IMF Başkanı Christine Lagarde
IMF Başkanı Christine Lagarde

Uluslararası Para Fonu IMF başkanı Christine Lagard, Amerika’yı hızla borç tavanı krizini çözmeye çağırdı.

New York’ta Dış İlişkiler Konseyinde konuşan Lagarde, Kongre liderleri ve Başkan Barack Obama’nın anlaşmaya vararak Amerika’nın 14,3 trilyon dolarlık borç tavanını en çabuk şekilde yükseltmelerini istedi, aksi halde sonuçlarının tüm dünyayı etkileyeceğini söyledi.

IMF başkanı borç tavanı yükseltilmezse Amerika’nın bir hafta sonra mali yükümlülüklerine yerine getiremeyecek duruma düşebileceği uyarısında bulundu.

Lagarde Amerika’nın borçlarını ödeyememesini” sadece Amerika değil dünya ekonomisi için çok ciddi bir olay” olarak tanımladı.

Washington’daki harcama kesintileri, vergiler ve borç tavanını yükseltme konusundaki sert siyasi tartışmalar üzerine görüş belirtmekten kaçınan IMF başkanı krizi çözecek planlardan hiçbirini desteklemediğini açıkladı.

Lagarde, Amerika’nın borç sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulamakla birlikte alelacele derin bütçe kesintilerine gidilmemesi uyarısında bulundu.

Lagarde, kesintilerin Amerika’yı “yeniden iş yaratmayan bir ekonomik düzelmeye” sürükleyeceğini bundan belki şirketler ve mali kuruluşların karlı çıkacağını ama iş arayanlara bir yarar sağlamayacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG