Erişilebilirlik

İngiliz Oscar'ı 'The King's Speech' Filmine Verildi


Kral 6. George'u canlandıran Colin Firth ödülüyle poz verirken
Kral 6. George'u canlandıran Colin Firth ödülüyle poz verirken

İngiltere’nin Oscar’ı sayılan BAFTA ödül töreninde gecenin yıldızı “The King’s Speech” adlı film oldu.

The King’s Speech İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin düzenlediği törende en iyi film ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’de 18 Şubat Cuma günü ‘Zoraki Kral’ adıyla gösterime girecek film, Kraliçe 2. Elizabeth’in babası Kral 6. George’un, kekemeliğine rağmen İngiltere’yi İkinci Dünya Savaşı’na sokacak konuşmaya hazırlanmasını anlatıyor. Filmde Kral 6. George’u canlandıran Colin Firth En İyi Erkek Oyuncu, gelecekte Ana Kraliçe Elizabeth olarak hatırlanacak eşini canlandıran Helena Bonham Carter En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Kral’a kekemeliğini yenmesi için yardım eden terapisti canlandıran Geoffrey Rush da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

Zoraki Kral filmi ayrıca En Orijinal Senaryo, En İyi İngiliz Filmi ve En İyi Müzik dallarında da ödül aldı.

12 dalda aday gösterilen Black Swan – Siyah Kuğu adlı filmde yalnızca Natalie Portman’a En İyi Kadın Oyuncu ödülü verilirken, Facebook’un kuruluşunu anlatan The Social Network fiminin yönetmeni David Fincher, En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

BAFTA ödüllerinde en iyi yabancı film olarak, İsveç yapımı, Stieg Larsson’un aynı adlı romanından uyarlanan The Girl with the Dragon Tattoo – Ejderha Dövmeli Kız filmi seçildi. Aynı filmin Amerikan versiyonunun bu yıl vizyona girmesi bekleniyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG