Erişilebilirlik

İngiltere’den Vatandaşlarına Türkiye Uyarısı


ABD ve İsrail’den sonra İngiltere de Türkiye’ye gidecek vatandaşlarını uyardı. İngiltere Dışişleri Bürosu, turizm uyarısında özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerde terör tehdidi bulunduğunu belirterek Türkiye’nin 10 kentine gidilmemesini istedi.

4 Nisan’da yayınlanan uyarı notunda Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Hatay, Gaziantep, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Tunceli’ne seyahatten kaçınılması tavsiye edildi.

Türkiye’deki terör tehdidinin halen yüksek olduğu vurgulanan uyarı notunda IŞİD, TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) başta olmak üzere Kürt gruplar ve sol kökenli örgütlerin terör saldırıları planladıkları ve bunları başarıya ulaştırdıkları belirtildi.

“Turistik yerler saldırıların hedefi olabilir”

Metinde 12 Ocak’taki Sultanahmet saldırısı, 17 Şubat’taki Merasim Sokak saldırısı, 13 Mart’taki Kızılay saldırısı ve 19 Mart’taki İstiklal Caddesi saldırısı ayrıntılı olarak aktarılırken hükümetin teröre karşı önlemlerin arttırıldığı açıklamasına rağmen turistlerin ziyaret ettiği yerlerin muhtemel yeni saldırıların hedefi olabileceği hatırlatıldı.

Dışişleri Bürosu, her yıl 2,5 milyondan fazla İngiliz turistin ziyaret ettiği Türkiye’nin genel olarak güvenli olduğu halde ekstra önlemlerin alınması gerektiğini de ifade etti.

Türkiye’deki üslerde görev yapan Amerikan askeri personelin aileleri tahliye edildi

Türkiye’deki üslerde görevli Amerikan askerlerinin ailelerinin tahliyesi tamamlandı. ABD Savunma Bakanlığı 29 Mart’ta yaptığı açıklamada, Adana, İzmir ve Adana’daki üslerde görevli askerlerin ailelerinin güvenlik gerekçesiyle ülkeden ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde, İncirlik Hava Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki askeri personelin ailelerinin Türkiye'den ayrılmalarına karar verdi" demişti.

2015 Eylül ayından beri Türkiye’deki üslerde yaşayan yaklaşık 1000 Amerikan vatandaşı ülkeden ayrıldı. Son bir hafta içinde tahliye edilen yaklaşık 700 kişi önce Almanya'da bulunan Ramstein Hava Üssü'ne gönderildi. Aileler talep etmeleri halinde ABD’ye gidecek.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG