Erişilebilirlik

iPhone’lara Mesaj Düzenleme ve Geri Alma Özelliği Geldi


İmla hataları, paylaşmaktan vazgeçilen fikirler, ya da yanlış adrese gönderilenler, nedeniniz ne olursa olsun zaman zaman gönderdiğiniz kısa mesajları değiştirmek ya da onlardan vazgeçmek, iPhone kullanıyorsanız mümkün olabilecek.

Apple, iPhone’lara getirdiği yeni bir güncelleme ile artık kullanıcıların iMessage aracılığıyla gönderilen mesajları düzenlemelerine ve hatta geri almalarına olanak tanıyor.

Peki kullanıcılar bunu nasıl yapacak? iPhone’un son işletim sistemi iOS 16’da çözüm basit. Gönderdiğiniz mesaja dokunup basılı tutmanız ve ardından "düzenle" ya da "göndermeyi geri al" seçeneğini seçmeniz yeterli.

Ancak bu seçeneklerin de kısıtlamaları var. Kullanıcılar herhangi bir mesajı en fazla beş kez düzenleyebilir ve gönderdikten sonra metni düzenlemek için 15 dakikaları var. Üstelik mesaj gönderdiğiniz iPhone sahibi, değişikliklerin geçmişini görebilecek.

Bir mesajı geri almak yani gönderiden vazgeçmek için daha da az zamanınız olacak; sadece iki dakika. Ayrıca gönderdiğiniz kişi içeriğini bilmese de bir mesajı sildiğinizi görebilecek.

Önemli bir diğer nokta da bu özelliklerin yalnızca Apple cihazlarında kullanılabilecek olması. Yani mesaj düzenlemek ve silmek, alıcı yalnızca diğer Apple ürünlerinden birini kullanıyorsa mümkün.

Özellikler, mesajınızı alan kişi de iOS 16'yı yüklediyse en iyi şekilde çalışıyor. Aksi takdirde, kullanıcılar düzenlediğiniz kısa mesajın her sürümünü, bir liste halinde görüyor.

Yani Android telefon kullanıcılarına gönderilen mesajlar düzenlenemiyor ya da geri alınamıyor.

iPhone kullanıcıları güncellemeyi istedikleri zaman indirebilirler. iPad kullanıcılarının ise Ekim ayına kadar beklemeleri gerekecek.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG