Erişilebilirlik

Irak'ta Türkmenler'e Kanlı Saldırı


Irak’ın Selahaddin iline bağlı Tuz Hurmatu ilçesinde Şii Türkmenlerin katıldığı cenaze töreninde düzenlenen intihar saldırısında en az 22 kişi hayatını kaybetti.

Polis ve görgü tanıkları iyi giyimli olduğu gözlenen saldırganın Şii Seyf el Şüheda Camisi’ndeki kalabalığın arasına karışarak üzerindeki bombayı patlattığını bildirdi.Cenaze, Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Selahattin İl Meclisi üyesi Ali Haşim’in bir gün önce suikast sonucu öldürülen kayınbiraderi için yapılıyordu. Saldırıda Ali Haşim ve Selahattin ili vali yardımcısı Ahmet Koca yaralandı. Yaralıların sayısının 50 civarında olduğu bildiriliyor.

Olay Irak’ta son bir hafta içinde düzenlenen dördüncü intihar saldırısı oldu. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı kınandı.

Şii Başbakan Nuri el Maliki, ikinci sınıf muamelesi görmekten şikayetçi Sünni azınlığın baskılarına maruz kalıyor. Geçen aydan bu yana gösteriler düzenleyen Sünniler, ülkenin eski etnik çatışma günlerine geri dönebileceği uyarısında bulunuyor.

Bağdat’ın 170 kilometre kuzeyinde yeralan Tuz Hurmatu, karmaşık bir etnik yapıya sahip, ancak nüfusun çoğunluğunu Şii Türkmenler oluşturuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG