Erişilebilirlik

Irak'tan Türkiye'ye Protesto


Erbil'de Türk konsolosluğu önünde hava saldırılarını protesto eden göstericiler
Erbil'de Türk konsolosluğu önünde hava saldırılarını protesto eden göstericiler

Irak hükümeti, Bağdat'taki Türkiye Büyükelçisini çağırarak Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava saldırılarına son verilmesini istedi.

Irak dışişleri bakanlığı, Büyükelçi Murat Özçelik’e yedi Iraklı sivilin öldüğü hava saldırılarıyla ilgili protesto notası verildiğini açıkladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhammed Cevad el Dorki, Türkiye’nin Irak’ın sınır bölgelerini bombalayarak ve sivilleri hedef alarak Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini ileri sürdü.

Erbil’de dün yüzlerce Iraklı Kürt, Türk konsolosluğu önünde Türkiye’nin Irak’taki PKK hedeflerine düzenlediği hava ve topçu saldırılarını protesto etmişti.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı’nın İnternet sitesinde, geçen haftadan bu yana sürdürülen operasyonlarda en az 90 PKK militanının öldürüldüğü bildiriliyor.

Sitedeki açıklamada yaklaşık 132 hedefin havadan vurulduğu ve operasyonlarda 80 kadar militanın da yaralandığı belirtiliyor.

Hava operasyonları sınırın Türkiye tarafından düzenlenen topçu ateşiyle desteklenmiş, topçu birliklerinin de 300’ün üzerinde hedefi vurduğu bildirilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen hafta Çukurca’daki saldırıdan sonra başlayan operasyonların PKK etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini ancak sivil halkın zarar görmemesi için azami dikkatin gösterileceğini vurguluyor.

Öteyandan bugün Hakkari’de yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir minibüste seyahat eden yedi asker yaralandı.

XS
SM
MD
LG