Erişilebilirlik

İran Ramazan Sonrası Yüksek Oranda Normal Hayata Dönüyor


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

İran, bugün itibariyle işyerlerini, inanç ve kültür merkezlerini yeniden açtı. Ülkede müzeler ve tarihi yerler de yarından itibaren ziyarete açılıyor. Devlet televizyonundan halka seslenen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kutsal mekanlar ve türbelerin de Pazartesi gününden itibaren ziyarete açılacağını söyledi.

İran’da tüm çalışanlar önümüzdeki hafta Cumartesi günü itibariyle işbaşı yapacak Cumhurbaşkanı Ruhani ”Corona virüsünün üç aşamasını da atlattığımızı söyleyebilirim” dedi.

Dördüncü aşamadaysa İran’daki 31 bölgeden 10’unda durum daha iyiye giderken hastalığın kontroluna yönelik önlemler sıkılaştırılacak. Hasta olan kişiler sıkı biçimde karantinaya alınacak.

Öte yandan Ruhani, İran’da restoranların da Ramazan ayından sonra açılacağını, spor müsabakalarının da seyircisiz olarak başlayacağını belirtti. Tıp fakülteleri haricindeki bölümlerde üniversiteler, 6 Haziran’dan itibaren eğitime başlayacak.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 88’inin başka kronik rahatsızlıklarının da olduğunu söyledi. İran’da bugüne dek resmi açıklamalara göre 7 binden fazla kişi hayatını kaybederken, hastalık 130 binden fazla kişiye bulaştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG