Erişilebilirlik

İran’da İki Kadın İdam Cezasına Çarptırıldı


İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın bugünkü haberine göre İranlı iki kadın, “dünyaya ahlaksızlık, yozlaşma tohumu ekme” ve insan kaçakçılığı suçlarından idam cezasına çarptırıldı.

İranlı yetkililer “dünyaya ahlaksızlık, yozlaşma tohumu ekme” terimini, İslami ahlaka aykırılık dahil olmak üzere çeşitli suçları tanımlamak için kullanıyor.

Bazı insan hakları savunucuları idam cezasına çarptırılan iki kadının LGBT hakları aktivisti olduğunu ve masum olduklarını söyleyerek fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Reuters, fotoğrafları henüz doğrulayamadı.

IRNA ise haberde, "İnternet'te yayınlanan haberlerin aksine, hükümlüler genç kadınları ve kızları eğitim ve iş fırsatları vaadiyle aldatıp ülke dışına kaçırmış ve birçoğunun intiharına neden olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

“ABD Donanması İran Devrim Muhafızları’nı Engelledi”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Mart ayında yaptığı bir açıklamada, eşçinselliği batı medeniyetinin ahlaki yoksunluğunun bir parçası olarak tanımlamıştı.

Batılı insan hakları grupları, İran’daki LGBT karşıtı uygulamaları sert biçimde eleştiriyor. İran yasalarına göre, eşcinsel ilişkiler ölüm cezasıyla cezalandırılabiliyor.

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG