Erişilebilirlik

İran’da İntihar Saldırısı


İran resmi haber ajansı, ülkenin güneydoğusunda düzenlenen bir intihar saldırısında Devrim Muhafızları’nın en az 20 üyesinin öldüğünü, 20 de yaralının olduğunu bildirdi.

IRNA’nın haberine göre, saldırı Sistan ve Belucistan eyaletinde İran Devrim Muhafızları personelinin içinde olduğu bir otobüsü hedef aldı.

İran devlet medyası, saldırıdan El Kaide'yle bağlantılı Sünni aşırıcı grup Ceyş el-Adl'ı sorumlu tuttu. Diğer yarı resmi haber ajansları da, Ceyş el-Adl'ın (Adalet Ordusu) saldırının sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif da saldırıyla Varşova'da Amerika'nın girişimiyle düzenlenen Ortadoğu konferansı arasında bağlantı kurdu. Zarif paylaştığı Twitter mesajında, "İran'ı Varşova sirkinin başladığı günde terörün vurması tesadüf mü?" ifadesini kullandı. Zarif, "Öyle görünüyor ki Amerika sürekli olarak aynı yanlış seçimleri yapıyor ama farklı sonuçlar bekliyor" dedi.

Afyon ticaretinde önemli rotalardan birinin geçtiği eyalet zaman zaman İranlı güçlerle Beluc ayrılıkçıları ve uyuşturucu kaçakçıları arasında çatışmalara sahne oldu.

Bu son olay, Polonya’nın başkenti Varşova’da Amerika’nın öncülüğünde, Washington’un Ortadoğu genelinde zarar verici nüfuz yaymakla suçladığı İran’ın ana gündem maddelerinden birini oluşturan Ortadoğu konferansının düzenlendiği güne denk geldi.

İran Devrim Muhafızları ülkede önemli bir ekonomik ve askeri güç konumunda ve sadece İran dini lideri Ayetullah Ali Hameney’e bağlı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG