Erişilebilirlik

Irma Kasırgası Nedeniyle Florida'da En Büyük Tahliye


Yıkıcılık şiddeti 5’ten 3’e düşen Irma Kasırgası, saatte 200 kilometre rüzgar hızıyla Küba’dan Florida eyaletine doğru ilerliyor. Kasırganın Pazar sabah saatlerinde Miami’yi vurması bekleniyor.

Irma Kasırgası Nedeniyle Florida'da En Büyük Tahliye
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Florida’da nüfusun dörtte birinden fazlası için tahliye kararı verildi. Yetkililer, 5 milyon 600 bin kişinin evlerini terk ederek barınaklara ve güvenli yerlere gitmesini istiyor. ABD Federal Acil Durum Yönetim İdaresi FEMA, kasırganın vurduğu yerlerde yıkıcı olacağı uyarısında bulundu ve Florida’daki barınakların bir milyondan fazla insanı alabileceğini açıkladı.

Eyalette 260 barınak açık durumda. 70 barınak daha bugün kapılarını açacak. Polis ve sosyal hizmet görevlileri, tahliye kararını uygulamak için sokak sokak dolaşıyor.

Eyaletin en güney kıyılarında, Florida Keys takımadalarında elektrik kesintisi başladı. En az 25 bin kişiye elektrik verilemiyor.

"Bir saat bile beklemeden evlerinizi terk edin"

Florida Valisi Rick Scott da son açıklamasında tehlikenin büyüklüğünü yineledi. Scott, tahliye kararı alınan güneybatı kıyılarında yaşayanlara, iç bölgelere gitmesi çağrısı yaptı.

Florida’nın bazı bölgelerinde fırtınaya bağlı dalgaların beş metreye kadar yükselebileceği uyarısı yapan Vali Scott, “Bu yükseklik evleri tamamen altına alabilir” dedi.

Tahliye yollarında zaman zaman tıkanıklık olsa trafiğin aktığını belirten vali, benzin istasyonların açık ve çalışır halde olması için uğraştıklarını da belirtti.

Rick Scott halka, “Eğer tahliye bölgesindeyseniz şimdi evinizi terk edin. Bir saat bile beklemeyin çünkü sizi güvenlik güçleri bile koruyamaz” diye seslendi.

Öte yandan kasırga güzergahında Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde acil durum ilanları başladı. Georgia eyaletinde 540 bin kişinin kıyı bölgelerinden tahliye edilmesi kararı alındı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG