Erişilebilirlik

İskenderiye'de Anayasa Referandumu Öncesinde Karmaşa


Mısır’ın ikinci büyük kenti İskenderiye’de anayasa referandumundan bir gün önce, yeni anayasa taslağına karşı çıkanlarla taslağı destekleyenler arasında çatışma çıktı.

Görgü tanıklarına göre taraflar, İskenderiye’de bir cami yakınında birbirine taş atmaya başladı. Bazı araçlar ateşe verildi. Yaralananlara ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Başkent Kahire ve diğer kentlerde her iki taraftan da ellerinde bayrak taşıyan binlerce kişi protesto gösterileri düzenledi. Gösteriler sırasında bir çatışma ya da gerginlik yaşanmadı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Müslüman Kardeşler hareketi ve Selefi gruplar, anayasa taslağını destekliyor. Ancak liberal, laik ve Hristiyan kesimler, kadın haklarına yer vermediği ve şeriat kanunlarını güçlendirdiği gerekçesiyle yeni anayasanın temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmasından korkuyor.

Büyük çoğunluğunu İslamcılar'ın oluşturduğu anayasa komisyonu geçtiğimiz ay yeni anayasa taslağını onaylamıştı. Komisyonun liberal ve Hristiyan üyeleri, görüşlerinin dikkate alınmadığını öne sürerek toplantıları terk etmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG