Erişilebilirlik

İspanya: AB Gazze Ablukasına Karşı Çıkmalı


İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la görüştü

İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero, İsrail’in Gazze ablukasına daha sert tepki göstermesi için Avrupa Birliği’ni ikna etmeye çalışacağını açıkladı.

Zapatero, Madrid’de yaptığı açıklamada İspanya’nın Gazze konusunda daha güçlü bir tutum sergilenmesi için çalışacağını söyledi. İspanya Başbakanı bugün Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la görüştü.

Dün İspanya, Fransa ve İtalya dışişleri bakanları Kıbrıs’taki Avrupa Birliği yetkililerin Gazze’ye giden gemileri denetleyebileceğini açıklamıştı.

Üç ülkenin dışişleri bakanları, dokuz kişinin öldürüldüğü Mavi Marmara saldırısına üç yıldır devam eden İsrail ablukasının yarattığı koşulların sebep olduğunu söyledi.

İsrail, Gazze’de 2007 yılındaki seçimle işbaşına gelen Hamas’ı devirmek için üç yıldır bölgede yaşayan bir buçuk milyon Filistinliye karşı abluka uyguluyor. AB’nin Pazartesi günü yapılacak Dışişleri Bakanları toplantısının gündeminde bu konu da var.

Abbas dün Washington’da Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la görüştü. Dışişleri Bakanlığı, Abbas’ın Clinton’a Gazze’de ablukayı hafifletecek bazı önerilerde bulunduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG