Erişilebilirlik

İspanya’da Terör Saldırılarının Kurbanları Anıldı


Katalunya Meydanı’nda düzenlenen törene İspanya kralı ve başbakanı da katıldı
Katalunya Meydanı’nda düzenlenen törene İspanya kralı ve başbakanı da katıldı

İspanya’da 14 kişinin ölümüne, 100’den fazlasının yaralanmasına neden olan dünkü terör saldırılarının kurbanları için binlerce kişinin katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Barcelona'nın Katalunya Meydanı’nda düzenlenen törene İspanya kralı ve başbakanı da katıldı. Başbakan Mariano Rajoy üç günlük ulusal yas ilan etti.

Barcelona’nın turistik Las Ramblas bulvarında dün bir minibüsün yayaların üzerine sürmesi sonucunda 13 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi de yaralanmıştı.

Minibüsün sürücüsü yaya olarak kaçtı ve hala aranıyor. Polis dün biri Faslı diğeri İspanyol dört kişiyi tutukladı ancak bu kişilerin saldırıyla nasıl bir bağlantıları olduğu henüz net değil.

Barcelona’daki saldırıdan saatler sonra da, güneydeki sahil kasabası Cambrils de benzer bir olaya sahne oldu. Bir otomobil yayaların ve bir polis aracının üzerine sürdü. Polis patlayıcı kemer taşıdığı sanılan ancak daha sonradan sahte oldukları anlaşılan 5 saldırganı öldürdü. Saldırıda yaralananlardan bir kadın daha sonra yaşamını yitirdi. Diğer 5 sivil ve bir polis memuru ise yaralı durumda bulunuyor.

Forn, Cambrils ve Barcelona saldırılarının birbirine çok benzediğini ve arada bir bağlantı olduğunu söyledi ancak daha fazla detay vermedi.

İspanya kraliyet ailesinden yapılan açıklamada, “Onlar katiller, suçlular ve bizi korkutamayacaklar. Tüm İspanya Barcelona” ifadesi kullanıldı.

Polis, saldırıların Çarşamba günü Katalunya’da bir evde bir kişinin ölümüne neden olan patlamayla da bağlantılı olduğunu tahmin ediyor. Yetkililer, evdeki kişilerin, terör saldırısında kullanmak üzere patlayıcı madde hazırladıklarından şüpheleniyor.

Barcelona saldırısının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti.

Bu arada Türk medyasına göre, saldırıda yaralananlar arasında bir Türk vatandaşı da bulunuyor. Emre Eroğlu adlı 33 yaşındaki işadamının bacaklarında kırıklar oluştuğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Amerika Dışişleri Bakanlığı da saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin Amerika vatandaşı olduğunu açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG