Erişilebilirlik

İspanya'da 3 Gün Ulusal Yas


İspanya'nın kuzeybatısında yer alan Galiçya bölgesinde devrilen yolcu treninde ölenlerin sayısı 80’ye yükselirken kaza nedeni hala bellli olmadı

İspanya’da son 40 yılın en ölümcül tren kazasında soruşturmacılar kaza nedenini belirlemeye çalışırken ülkede 3 gün ulusal yasal ilan edildi.

Başkent Madrid’ten yola çıkan tren, dini bir festivale ev sahipliği yapacak İspanya’nın Galiçya bölgesindeki Ferrol kentine gidiyordu. Ancak yolcu treninin Santiago de Compostela şehri yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıktığı açıklandı.

218 yolcu ve mürettebatın bulunduğu trende hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükselirken bazılarının durumu ağır en az 140 yolcu da yaralandı.

Antik kent Santiago de Compostela yakınlarında meydana gelen feci kazanın, 1972 yılında İspanya’nın güneyinde bir trenle otobüsün çarpışması sonucu 80 kişinin ölümüne yol açan kazadan sonra ülke tarihindeki en ölümcül tren kazası olduğu açıklandı.

Akşam saatlerinde meydana gelen kazanın ardından olay yerinden yansıyan görüntülerde devrilen vagonların etrafına saçılmış bedenler ve enkazdan yükselen duman vardı.

Arama kurtarma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Vagonları olay yerinden kaldırmak için vinç kullanıldı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, aynı zamanda doğduğu şehir olan Santiago de Compostela’ya gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu.

Santiago Compostela şehrindeki büyük kilise her yıl dünyanın dört bir yanından gelen Hristiyan hacıların ziyaret ettiği bir bölge. Hz. İsa’nın havarilerinden Aziz Yakup’un Compostela’ya defnedildiğine inanılıyor ve her yıl 25 Temmuz tarihinde binlerce Hristiyan burada toplanıyor.

Kaza nedeniyle Perşembe günü yapılması planlanan festival iptal edildi. Santiago de Compostela antik kentinin bulunduğu Galiçya bölgesinde kaza kurbanları anısına yedi gün yas ilan edildi.


Trenin kaza anı



STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG