Erişilebilirlik

İsrail’de Bıçaklı Saldırılarda 2 Ölü 3 Yaralı


Tel Aviv'de bıçaklanan ve daha sona ölen askere sokakta ilk tedavi yapılırken
Tel Aviv'de bıçaklanan ve daha sona ölen askere sokakta ilk tedavi yapılırken

Telaviv ve Kudüs’te eli bıçaklı Filistinliler’in gerçekleştirdiği iki ayrı saldırıda 1 genç kadın ölürken ağır yaralanan bir asker de daha sona kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya erişim ile ilgili gerilimin sürdüğü günlerde yaşanan saldırılar İsrail Başbakanı Banjamin Netanyahu’nun sert tepki göstermesine yol açtı. Netanyahu İsrailliler’e karşı şiddet eylemleri gerçekleştirmek isteyen Arap eylemcilerin Batı Şeria ya da Gazze’ye gitmesi gerektiğini söyledi ve kendilerine bu konuda hiçbir engel çıkarılmayacağını da ekledi.

İlk olayda genç bir Filistinli Tel Aviv’de bir tren istasyonunda bulunan genç bir İsrailli askeri bıçakladı. Yetkililer saldırgan genci kısa süre içinde tutukladı ve olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Olaydan birkaç saat sonra başka bir Filistinli saldırgan Kudüs’te bir otobüs durağı yakınlarında bir arabadan fırlayarak 3 kişiyi bıçakladı. Olayda bir kadın ölürken iki kişi de yaralandı. Bir güvenlik görevlisi tarafından vurulan saldırgan kısa süre sonra Kudüs’te yatırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Ülkede şiddet Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Tapınak Tepesi’ne girişlerle ilgili gerilim nedeniyle arttı. Mescid-i Aksa İslam’ın Mekke ve Medine’den sonra en kutsal üçüncü merkezi. İncil tarihine göre Tapınak Tepesi, Antik Çağlar’da Musevi tapınaklarına ev sahipliği yaptığı için Yahudiler için de en kutsal yer.

Netanyahu, Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail kentlerinde Hamas ya da IŞİD bayraklarının sallandırılmasına izin vermeyeceğini , bu eylemlere katılanların İsrail vatandaşlıklarının iptal edilebileceğini de belirtti.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG