Erişilebilirlik

İsviçre'den FIFA Soruşturması


İsviçre Başsavcısı Michael Lauber, Bern'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İsviçre Başsavcısı Michael Lauber, Bern'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsviçre başsavcılığı, 2018 ve 2022 Dünya Futbol Kupaları’nın ihale süreciyle ilgili 53 farklı para aklama vakasını soruşturuyor.

İsviçre Baçsavcısı Michael Lauber, işlemlerin ulusal para aklama uyarı sistemine takıldığını, bunun üzerine bankaların ilgili makamlara bildirimde bulunduğunu açıkladı.

Lauber, bankaların üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, bundan sonraki aşamanın ise uzun ve karmaşık olacağını söyledi.

İsviçre Baçsavcısı, soruşturma kapsamında, istifa etmeyi kabul eden FIFA Başkanı Sepp Blatter’in ifadesine başvurabileceğini söyledi.

İsviçre başsavcılığı 2018 kupasının Rusya, 2022 kupasının ise Katar’a verilmesi sırasında FIFA yetkililerinin yetkilerini suistimal edip-etmediklerini ve bu süreçte kara para aklandığı iddialarını araştırıyor.

Amerikalı yetkililer de geçen ay 9 FIFA yetkilisiyle 5 şirket yöneticisi hakkında para aklama ve yasadışı para transfer yapma konularında suç duyurusunda bulundu.

FIFA devam eden tartışmalar nedeniyle 2026 dünya Kupası’nın hangi ülkede yapılacağını belirleme sürecini askıya aldı.

Konuyla ilgili karar 2017 yılında Malezya’da düzenlenecek bir toplantıda alınacaktı. Erteleme sonrasında, kararın ne zaman alınacağı bilinmiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG