Erişilebilirlik

Johnson: “Putin Füze Saldırısıyla Tehdit Etti”


İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'nın işgali öncesinde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Putin’in kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Johnson, Rus liderin Ukrayna'nın NATO'ya katılma olasılığını sorduğunu ve kendisinin de "öngörülebilir bir gelecekte bunun olmayacağı” yanıtını verdiğini anlattı.

Johnson: “Putin Füze Saldırısıyla Tehdit Etti”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:10 0:00


Johnson, 2 Şubat 2022'de "çok uzun" bir telefon görüşmesi sırasında savaşın "mutlak bir felaket" olacağı konusunda Putin'i uyardığını, Rus liderin ise kendisini tehdit ederek, "Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer" dediğini aktardı.

Kremlin’den yalanlama

Kremlin’den ise Johnson’ın sözlerine ilişkin açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, Johnson'ın söylediklerinin doğru olmadığını savundu.

Moskova-Londra ilişkileri, Rusya'nın geçen yıl Ukrayna'yı işgalinden önce 2018'de eski Rus casusu Sergey Skripal'in İngiltere'nin Salisbury kentinde zehirlenmesinin ardından bozulmuştu.

Bir dizi skandalın ardından geçen yıl Eylül ayında istifa eden Johnson, başbakanlığı boyunca “Londra'nın Kiev'in Batı'daki en iyi müttefiki” olduğunu dile getirdi. Görevdeyken Kiev'i birkaç kez ziyaret eden Johnson, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile de sık sık telefonda görüştü. Eski İngiltere Başbakanı en son 22 Ocak’ta Kiev’e giderek, Zelenski ile tekrar biraraya geldi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG