Erişilebilirlik

Justin Bieber'ın Sınırdışı Edilmesi İsteniyor


Justin Bieber'ın Miami'de gözaltına alındıktan sonra çekilmiş fotoğrafları
Justin Bieber'ın Miami'de gözaltına alındıktan sonra çekilmiş fotoğrafları

Beyaz Saray, Kanadalı genç pop şarkıcısı Justin Bieber’ın Amerika'dan sınırdışı edilmesi için başlatılan imza kampanyasına yönelik bir yanıt vereceği açıklaması yaptı

Beyaz Saray, Kanadalı genç pop şarkıcısı Justin Bieber’ın sınırdışı edilmesi için başlatılan imza kampanyasına yönelik bir yanıt vereceği açıklaması yaptı.

Eğer bir konuda Beyaz Saray nezdinde başlatılan imza kampanyası 100 bin başvuruyu geçerse, Beyaz Saray yasalar uyarınca bu çağrıya resmen bir yanıt vermek durumunda. Şu ana kadar Justin Bieber’ın sınırdışı edilmesi yönünde çağrı yapan imza kampanyasına katılanların sayısı 234 bini geçti ve hala artıyor.

Beyaz Saray sözcüsü, imza kampanyasına yakın bir zamanda cevap verileceğini açıkladı.

19 yaşındaki Kanadalı pop şarkıcısı önceki hafta, uyuşturucu ve antideprezan ilaç etkisi altında araç kullanırken yakalanmış, ayrıca polise mukavemet ve süresi geçmiş ehliyetle araç kullanmaktan dolayı gözaltına alınmıştı. Bieber’ın başı, daha önce de yan komşusunun bahçesine “yumurta atmak” suçlamasıyla polisle derde girmişti.

Beyaz Saray’da 23 Ocak’ta başlatılan imza kampanyası, Bieber’ın sınır dışı edilmesi çağrısı yapıyor. Çağrıda genç şarkıcının “tehlikeli, sorumsuz ve zarar verici” davranışlarına dikkat çekiliyor, “uyuşturucu bağımlısı” olduğu ve Amerikan halkının güvenliğine tehdit oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca imza kampanyasında, Justin Bieber’ın Amerikan gençliği için “kötü bir örnek” olduğu vurgulanıyor.

İmza kampanyasında Amerikan hükümetinden Bieber’ın “yeşil kartı” yani “daimi ikamet statüsünü” kaldırması isteniyor. Bununla birlikte Bieber, Amerika’da geçici çalışma vizesiyle bulunuyor ve yeşil kart sahibi değil.

Grammy ödüllü Justin Bieber, özellikle “Baby”, “Boyfriend” ve “As Long as You Love Me” adlı parçalarıyla tanınıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG