Erişilebilirlik

Kaçak İşçilere Eşit Ücret Verilmeli


Kaçak İşçilere Eşit Ücret Verilmeli
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Kaçak göçmenler, Amerika’daki önemli gündelikçi işçi kaynaklarından biri. Bu kişilerin yasal statüsü, Amerika’daki siyasi tartışmaların temelinde bulunuyor. Kaçak göçmenlerin her gün iş bulma garantisi yok. Ancak Gündelik İş Merkezi adlı kurum, kaçak göçmenlere hem iş bulmaları, hem de yaptıkları işin karşılığını adil bir biçimde almaları için yardım ediyor.

Guatemalalu Felix Ceto, Virginia eyaletinin Centreville kentindeki Gündelik İş Merkezi’nde iş bulmak için bekliyor. 34 yaşındaki Felix 7 yıldır Amerika’da yaşamasına rağmen çok az İngilizce biliyor. Gündelik işçi olarak çalışan Felix, ailesini geçindirmek için Amerika’ya geldiğini söylüyor.

Felix, anne babası, eşi ve iki çocuğuyla haberleşmek için sosyal medyayı kullanıyor. Felix, ailesini çok özlediğini söylüyor.

Gündelik İş Merkezi’nin yöneticisi Molly Maddra-Santiago, yasal statü sahibi olmayan bu işçileri korumak için çalıştıklarını söylüyor.

Ulusal Gündelik İş Ağı’nın temsilcisi Salvador Sarmiento, özellikle gündelikçilerin çok az ücretle çalıştırıldığını, Amerika’da adeta ücret hırsızlığı yaşandığını söylüyor. Ancak Sarmiento’ya göre kaçaklar da adil ücret alma hakkına sahip. Sarmiento ayrıca, yasaların herkesi eşit korduğunun altını çiziyor.

Merkezdeki görevliler iş bulmak isteyenlerin profilini çıkarıyor ve bu kişileri uygun işverenlerle eşleştiriyor. Merkez, iş bulmaya yardım etmenin dışında ücretsiz İngilizce ve bina onarım dersleri de veriyor.

Felix’in en büyük hayali, yeterince para biriktirip memleketine dönmek ve ailesiyle yeniden birlikte olmak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG