Erişilebilirlik

Kadınlardan eylem çağrısı Erdoğan’dan genelge


25 Kasım Kadına Yöneliklik Şiddetle Mücadele Günü çerçevesinde kadınlar eylem çağrısı yaptı
25 Kasım Kadına Yöneliklik Şiddetle Mücadele Günü çerçevesinde kadınlar eylem çağrısı yaptı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde Türkiye’de kadınlar 40’tan fazla şehirde eylem çağrısı yaptı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi çevresinde polis güvenlik önlemleri aldı. Protestolara dönük ilk yasaklama Diyarbakır ve Van Valilikleri’nden geldi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde İstanbul polis güvenlik önlemleri aldı
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde İstanbul polis güvenlik önlemleri aldı

İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda 25 Kasım saat 12.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler hatları işletmeye kapatıldı.

Polis, İstanbul’da Mecidiyeköy’den Taksim’e geçen yolu kapattı.

İstanbul'da kadınlar Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde bir araya geldi
İstanbul'da kadınlar Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu bir genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

17 maddelik genelgede, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’in kapasitesinin genişletileceği bildirildi.

Ayrıca, Resmi Gazete'de 4 Temmuz 2006'da yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi"nin adının "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu" olarak değiştirildiği bildirildi.

Genelgede, bu kurulun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları ile Diyanet İşleri Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Dışişleri, Gençlik ve Spor, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm ile Milli Savunma bakanlıkları ilgili bakan yardımcıları, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkan yardımcıları/başkanvekilleri ile üniversiteler bünyesindeki Kadın ve/veya Aile Çalışmaları Merkez Müdürleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından oluşacak şekilde yeniden düzenleneceği bilgisine yer verildi.

Genelgede, kamu personellerinin şiddete karşı farkındalığının arttırılacağı ve şiddetin önlenmesi için kamu-özel işbirliği ve bütünlüklü yaklaşımların önemi vurgulandı.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, şiddet faillerine “öfke kontrolü, etkili iletişim ve stresle başa çıkma" çalışması yapılacağı belirtilen genelgede, "kanıta dayalı" politikalar geliştirileceği vurgulandı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD İsrail’e bomba sevkiyatını durdurdu – 8 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG