Erişilebilirlik

Kahire'de Dev Protesto Gösterisi


Tahrir Meydanında" ordu, halk, polis elele" yazılı kart tutan bir gösterici
Tahrir Meydanında" ordu, halk, polis elele" yazılı kart tutan bir gösterici
Kahire’nin Tahrir Meydanında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi istifaya çağırmak üzere düzenlenen gösteri için büyük bir kalabalık toplandı.

İçişleri Bakanlığı meydan ve Kahire sokaklarını dolduran kalabalığın sayısını 3 milyon olarak açıkladı
Mursi’nin istifasını isteyen dilekçeyi 22 milyon kişinin imzaladığını önesüren muhalefet, bu rakkamın Mısır halkının bir yıl önce seçtiği Mursi’ye karşı tutumunun ne kadar değiştiğini ortaya koyduğunu savunuyor.

Geçen hafta muhalefet ve hükümet yandaşları arasındaki gösterilerde çıkan sokak çatışmalarında en az yedi kişi hayatını kaybetti.
Cuma günü öldürülen üç kişi arasında bir de Amerikan vatandaşı bulunuyor. Andrew Pochter adlı genç öğrencinin, İskenderiye’deki protesto eylemlerinin fotoğrafını çekerken bıçaklandığı bildirildi.
Andrew Pochter’ın ailesi, oğullarının bölge kültürüne aşık olduğunu, Mısırlı çocuklara İngilizce öğretmek amacıyla bu yaz İskenderiye’de çalıştığını açıkladı.

Bu arada Başkan Barack Obama Mısır’daki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini açıkladı.
Obama, Pretoria’da Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’yla düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtlarken Amerika’nın Mısır’da değişimin barışlı yollardan gerçekleşmesini arzuladığını söyledi.

Tüm taraflara şiddetten vazgeçmeleri çağrısı yapan Obama, muhalefetle Cumhurbaşkanı Mursi’nin ülkeyi ilerletme yönünde yapıcı diyaloğa girmesini istedi, yaşanan krizin kimseye yarar sağlamadığını savundu.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Mursi’yi protesto etmek için Mısır parlamentosunun üst kanadının sekiz üyesi istifa ettiği bildirildi. Bu kişilerin hangi partiden olduğu açıklanmadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG