Erişilebilirlik

Kansere Karşı Yeni Tedavi Yöntemi


Yeni tedavi ameliyat sırasında doktorların işini kolaylaştıracak
Yeni tedavi ameliyat sırasında doktorların işini kolaylaştıracak

Maddelerin Kimyası isimli bir bilimsel yayında çıkan makaleye göre, Oregon Eyalet Üniversite’sindeki bilim adamları silikon naftalosiyanin maddesinin, kızılötesi ışık altında kanserli hücreleri parlak gösterdiğini; ısı ve tepkisel oksijen türleri üreterek geri kalan kanserli hücreleri öldürdüğünü gördü.

Oregon Eyalet Üniversite’sindeki araştırmacılardan ve makalenin başyazarlarından Olena Taratula, bu sistemin kanserli hücreleri parlatarak, ameliyatlarda cerrahların işini kolaylaştıracağını söylüyor. Taratula ayrıca bu maddenin ucuz olduğunu ve geride kalan kanserli hücreleri öldürmekte etkili olduğunu belirtiyor.

Madde enjekte edildikten sonra vücuttaki tümörler tarafından 24 saat içinde emiliyor ve vücudun geri kalanından atılıyor.

Denek hayvanları üzerinde yapılan testlerde araştırmacılar rahimdeki tümörlerin, hiçbir yan etki olmadan, tamamen yok olduğunu söylüyor.

Ayrıca araştırmacılar, silikon naftalosiyanin maddesinin, toksik bir madde olmadığını ve doğada çözülebilir olduğunu da eklediler. Bu madde diğer tümörlerin tedavisinde de kullanılabilir.

Araştırmacılara göre bir sonraki adım, bu maddenin köpekler üzerinde denenmesi. Bunun ardından insanlar üzerinde klinik deneylere başlanması planlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG