Erişilebilirlik

Karzai: Amerikan Askeri Operasyonları Azalsın


Karzai: Amerikan Askeri Operasyonları Azalsın
Karzai: Amerikan Askeri Operasyonları Azalsın

Afganistan devlet başkanı Amerika’dan ülkesindeki askeri operasyonların çapını azaltmasını istedi.

Hamid Karzai Washington Post gazetesine verdiği demeçte Amerikan kuvvetlerinin gece baskınlarına son vermesi gerektiğini çünkü bunların Afgan halkını kızdırdığını ve Taleban’a katılmaya teşvik ettiğini söyledi.

Gazeteye göre “Afgan halkının günlük yaşamına müdahelenin azaltılması zamanı geldiğini” belirten Karzai, gece baskınlarını veto etme yetkisi istiyor.

Karzai, Afganların ülkelerindeki Amerikan askeri varlığına artık sabır gösteremediğini ve Afgan kuvvetlerinin ülke güvenliğini daha fazla üstlenmeye hazır olduğunu vurguladı.

Afganistan devlet başkanı, samimi açıklamalarının Amerika ile Afganistan arasındaki “gönülsüz” olarak tanımladığı ilişkiyi düzeltmeye yardımcı olacağını umduğunu da savundu.

Geçenlerde Afganistan’a yaptığı ziyaretde Karzai ile görüşen Amerikalı Senatör Lindsey Graham, açıklamaların kendisini şaşırttığını söyledi.

Öteyandan Pazar günü Taleban tarafından bombalı saldırılarda üçü sivil 11 kişi öldü. Ölenler arasında beş NATO askeriyle üç Afgan polisi bulunduğu bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG