Erişilebilirlik

Karzai, Sivil Kayıpları Kınadı


Karzai, Sivil Kayıpları Kınadı
Karzai, Sivil Kayıpları Kınadı

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraus’a, sivil kayıpların artık kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Karzai bu görüşünü bugün Kabil’de güvenlik danışmanlarıyla düzenlediği ve General Petraus’un da katıldığı toplantıda açıkladı.

Toplantı sırasında Petraus geçen Salı Kunar ilinde bir NATO hava saldırısında ölen 9 erkek çocuk için yine özür diledi. Ancak Karzai, özür dilemenin yeterli olmadığını, koalisyon kuvvetlerinin neden olduğu sivil ölümlerin Amerika – Afganistan ilişkilerini gerginleştiren başlıca unsur olduğunu söyledi.

Dokuz çocuğun odun toplarken öldürülmesi üzerine Kabil’de yüzlerce kişi sokaklara dökülmüş ,”Amerika’ya Ölüm” diye bağırmıştı.

Öteyandan bugün Pakistan sınırı yakınlarında yolkenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bindikleri araç tahrip olan 12 kişi öldü. Ölenlerden beşinin çocuk olduğu bildirildi.

Paktia ilinde meydana gelen olayı kınayan Karzai, bu tür saldırıların islamın ilkelerine ters düştüğünü açıkladı. Kabil’deki Amerikan büyükelçiliği de saldırıyı kınadı, bunun Taleban’ın insan hayatını hiçe saydığını gösterdiğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG