Erişilebilirlik

Kerry Pakistan'da


Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin uzun zamandır beklenen Pakistan ziyaretinde ekonomi, terörle mücadele ve insansız hava araçları gibi gündem maddelerinin yer alması bekleniyor

Pakistan’ın yeni seçilen başbakanı Navaz Şerif’le bir dizi görüşme yapacak olan Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington’un iki ülke ilişkilerini ‘tam ortaklık’ düzeyine taşıyarak, güvenlik konularında üst düzey müzakereleri sürdürmekte kararlı olduğu mesajını verdi.

Başkent İslamad’ta yetkililerle biraraya gelen Kerry, iki ülkenin de karşısındaki ortak zorlukları aşma konusunda etkili yollar aradığını söyledi.

İki ülke arasındaki üst düzey görüşmeler 2011 yılında 24 Pakistan askerinin NATO hava saldırısında ölmesi sonrasında durmuştu.

Dışişleri Bakanı Kerry, ‘stratejik diyalog’ olarak tanımladığı görüşmelere yeniden başlanmasının, daha kapsamlı ve derin bir ilişki geliştirmek anlamına geldiğini söyledi.

Kerry ayrıca, Pakistan’ın yeni seçilmiş başbakanı Navaz Şerif’i, Amerika Başkanı Barack Obama’yla görüşmek üzere Amerika’ya davet ettiğini de sözlerine ekledi.

Pakistan'da Amerika’nın terörle mücadele konusunda yaptıklarında başarısız olduğu düşünülüyor ve ülkedeki Amerika karşıtlığı üst seviyelerde bulunuyor.

Ancak Amerikalı yetkililer Navaz Şerif’in başbakan olarak seçilmesinin, Amerika ve NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesine kısa süre kala iki ülke ilişkilerinin yeniden ele alınması konusunda fırsat sunduğunu düşünüyor.

Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bu ziyareti, Amerika’nın 2011 yılından beri Pakistan’a yaptığı en üst düzey ziyaret olma özelliği de taşıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG