Erişilebilirlik

Kırgızistan Cumhurbaşkanı: "İstifa Etmeye Hazırım"


Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, yeni bir kabine oluşturulması halinde istifa etmeye hazır olduğunu açıkladı.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, yeni bir kabine oluşturulması halinde istifa etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Seçim sonrası olayların yatışmadığı Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, yeni bir kabine oluşturulması halinde istifa etmeye hazır olduğunu açıkladı. Ceenbekov, olayların başlangıcıyla birlikte ülkede bir darbe girişimi olduğunu söylemişti.

Yerel haber kaynaklarına göre seçimlerde başbakanlık için yarışan iki aday Omurbek Babanov ve Tilek Toktogaziyev, ülkedeki siyasi krizin çözümlenmesi için birlikte çalışabileceklerini açıkladı. Ülkedeki dört siyasi partinin de olası bir oluşuma destek vereceği belirtiliyor.

Ancak bir diğer aday, Sadir Zaparov ve seçime giren ve sonuçları kabul etmediğini açıklayan diğer altı partinin tavrı henüz net değil.

Kırgızistan’da Pazar günü yapılan genel seçime 11 parti katılmış ve Cumhurbaşkanı Ceenbekov’a yakın iki siyasi parti seçimi yüksek oy oranlarıyla kazanmıştı. Ancak diğer partilerin seçimde oyların satıldığını ve hile yapıldığını ilan etmesi üzerine ülkede sokaklar karıştı. Batılı gözlemciler de seçimlere hile karıştığı yönünde ciddi kanıtlar bulunduğunu belirtiyor.

6,5 milyon nüfuslu Kırgızistan, Çin’le komşu ve ülke içinde bir Rus hava üssü bulunuyor. Ülkede ayrıca Kanada merkezli bir firmanın büyük bir maden işletmesi de bulunuyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG