Erişilebilirlik

Kongre Amerika'nın Libya Operasyonu Ödeneklerini Kesebilir


Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili başkanı John Boehner
Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili başkanı John Boehner

Temsilciler Meclisi bugün Amerika’nın Libya’ya uzaktan kumandalı uçaklar ve diğer askeri yöntemlerle düzenlediği hava saldırılarının ödeneklerini azaltma konusunda oylamaya gidiyor.

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili başkanı John Boehner, Kongre’ye sunulan tasarının Amerikan kuvvetlerinin savaş dışı operasyonlar dışında geri çekilmesini öngörüyor. Tasarıya göre uçaklar, arama-kurtarma, istihbarat, yakıt ikmali ve destek operasyonlarında kullanılabilecek.

Boehner, Temsilciler Meclisi’nin, Amerika’nın Libya’daki operasyonlara katılımını bir yılla sınırlayan bir karar tasarısını da oylayacağını söyledi. Benzer bir tasarı Senato’da da sunulmuştu.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington’un Libya operasyonlarına katılımının devam etmesi çağrısında bulundu.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçi Partili muhalefet, Başkan Obama’nın Kongre’ye danışmadan Libya operasyonlarına katılma kararından rahatsız.

Öte yandan Uluslararası Ceza Mahkemesi, Libya lideri Muammer Kaddafi hakkında insanlık suçlarından dolayı hakkında tutuklama emri çıkarılıp çıkarılmaması konusunda, Pazartesi günü Lahey’de bir duruşma yapılacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG