Erişilebilirlik

Kongre'de İlginç Gelenek


Amerika’da seçimler geride kaldı ancak Kongre daha yeni dönem çalışmalarına başlamadı. Kongre’ye seçilen temsilciler, yeni dönem başlayınca yeni ofislerinde yasama çalışmalarına başlayacak. Bu ofislerin belirlenmesi ise yüzyıl öncesine dayanan bir gelenek doğrultusunda yapılıyor.

Lois Frankel Kongre binasındaki boş ofisleri geziyor.

Bu ofislerden biri, iki yıl boyunca ona ait olacak. Bazen oy kullanmayı beklemek için gece yarısına kadar ofisinde kalacak. Bazı Kongre üyeleri gibi ofisini Washington’daki evi gibi kullanacak.

Florida eyaletinden Kongre’ye seçilen 70 temsilciden biri olan Frankel, ofislerin bulunduğu binalar hakkında bilgi alıyor.

Kongre’ye yeniden seçilen delegelerin ofis seçiminde önceliği var. Bu delegeler genellikle daha geniş olan, asansörlere ve lavabolara daha yakın ofislere terfi ediyor ve eski ofislerini yeni seçilenlere bırakıyor.

Frankel ve yardımcısı boş ofislerin hangileri olduğunu biliyor ama tercih sıralaması yapmak için sadece birkaç saati var.

Frankel, “Takım ruhunu sevdiğim için herkesin birbirine yakın oturabileceği bir ofis arıyorum,” şeklinde konuşuyor.

Ofis seçme işlemi 1908’de ortaya çıkmış bir geleneğe dayanıyor. Her yeni üye bir numara çekiyor. Bir rakamını çeken, boş olan ofislerden ilk tercih ettiğini alıyor. Bu çekilişte, herkes şansını deniyor.

Rakam ne kadar yüksekse, istenen ofise ulaşma şansı o kadar az. 68 numarayla Hawaii delegesi Tulsi Gabbard pek şanslı değil.

Frankel de şansını deniyor. Ama pek başarılı olamıyor. Frankel 40 numarayı çekti.

Stratejiler hazır, ofis turları bitmiş, tercih sırası hazır. Ama ofisi belirleyen, delegenin çektiği numara.

Çekilişten sonra üyeler, ofis girişlerine asılacak isim levhalarını onaylıyor.

İsim levhası, ofis ve personel… Bütün bunlar Kongre binasında sadece bir çalışma masasına sahip olan 200 yıl önceki Kongre üyelerinin koşullarından çok farklı.

Kongre'de İlginç Gelenek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG