Erişilebilirlik

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye Sert Uyarı


Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ve kızı
Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ve kızı

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’nin askeri tatbikatlara devam etmesi halinde güçlü bir şekilde yanıt vereceği tehdidinde bulundu. ABD ve Güney Kore’yse yıllık tatbikat hazırlıklarını sürdürüyor.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD, bölgede tansiyonu yükseltmek ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Pyongyang’a baskı için kullanmakla suçlandı.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin rutin tatbikatlar dışında farklı bir askeri aktiviteden kaçındığı, ancak buna karşın ABD ve Güney Kore’nin tatbikatlarının bölgede tansiyonu arttıran bir girdap yarattığı iddia edildi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’nın devletin yayın kurumu KCNA tarafından yayınlanan açıklamasında, “Eğer güç göstermek ve her şeye güçle karşılık vermek ABD için bir seçenekse aynı durumu Kuzey Kore için de geçerlidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada sert bir ton kullanılarak “ABD ve Güney Kore’nin ilan ettikleri ve bir savaş hazırlığı olarak nitelendirdiğimiz askeri tatbikat planları sürerse eşi benzeri görülmemiş sert bir karşı hareketle karşı karşıya kalacaklardır” denildi.

Kuzey Kore, BM Güvenlik Konseyi’nin ABD tarafından bu şekilde kullanılmaya devam edilmesi halinde normal askeri faaliyetler dışında önlemlere yöneleceğini de açıkladı.

Kuzey Kore, söz konusu açıklamayı, Güney Kore’nin önümüzdeki hafta yapılacak bir askeri tatbikatı duyurmasından iki saat sonra yaptı.

STÜDYO VOA

Biden’dan barışçı protesto ve hukukun üstünlüğü vurgusu – 2 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG