Erişilebilirlik

Kuzey Kore'de Uyuklayan Bakan İdam Edildi


Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un askeri bir törende uyuyakalan savunma bakanının idam edilmesi için emir verdiğini açıkladı. Bakanın emrin ardından 30 Nisan'da öldürüldüğü açıklandı

Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un askeri bir törende uyuyakalan savunma bakanının idam edilmesi için emir verdiğini bildirdi.

Güney Koreli istihbarat yetkilisi Han Ki-Beom, Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong Chol’un 30 Nisan’da uçaksavar ateşliyle öldürüldüğünü, infazı yüzlerce yetkilinin izlediğini söyledi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap ise Kuzey Kore lideri Kim Jogn Un’un bir yıldan az süre önce savunma bakanlığı koltuğuna oturan Hyon Yong Chol’un askeri törende uyuklayarak saygısızlık ve sadakatsizlik örneği gösterdiğine inandığını bildirdi.

Kuzey Kore’den konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, kendisine yönelik en küçük eleştiri ya da itaatsizliği cezasız bırakmamakla tanınıyor. Sadakatsiz davrandığı gerekçesiyle 2013’te amcasını öldürten Kim, Güney Kore İstihbarat Teşkilatı’na göre bu yıl üst düzey 15 yetkiliyi saygısızlık yaptıkları gerekçesiyle idam ettirdi.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG