Erişilebilirlik

Lazkiye'de Ölü Sayısı Artıyor


Lazkiye'de Ölü Sayısı Artıyor
Lazkiye'de Ölü Sayısı Artıyor

Suriye ordusunun, Lazkiye kentinde hükümet karşıtı gruplara karşı giriştiği operasyon dördüncü gününe girerken, ölü sayısının arttığı bildiriliyor.

İnsan hakları gruplarına göre bugün en az 5 kişi daha hayatını kaybetti. Cumartesi gününden beri Lazkiye’de en az 35 kişinin Suriye güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü önesürülüyor.

İnsan hakları gruplarına göre Suriye birlikleri zırhlı araçların desteğinde kente saldırırken hücumbotlar da denizden kıyıdaki mahalleleri makinalı tüfek ateşine tuttu.

Şam hükümeti ise hücumbotların ateş açmadığını, silah kaçakçılığını önlemek için liman dışında olağan devriye görevini yaptığını ileri sürüyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin kent halkını terörize eden silahlı grupları etkisiz hale getirmek için Lazkiye’ye müdahele ettiğini önesürdü.

Buarada BM Mültecilere Yardım Dairesi, Lazkiye’deki bir mülteci kampından kaçan 10 bin Filistinlinin kayıp olduğunu bildirdi. Daire sözcüsü Christopher Gunnness Amerika’nın Sesi’ne Filistinli mültecilerin kampın şiddetli ateş altında kalması üzerine kaçtıklarını ve dairenin nerede olduklarını bilmediğini açıkladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın yardımcısı Suriye birliklerini kampa ateş açmasını “insanlığa karşı işlenmiş bir suç” olarak tanımladı.

Askeri operasyon Lazkiye’de binlerce kişinin devlet başkanı Beşar Esad’ın istifasını istediği gösteriden sonra başlatıldı.

Öteyandan insan hakları gruplarına göre tanklarla desteklenen ordu birlikleri dün Homs yakınlarındaki Houla kasabasına girerek evleri bastı ve bazı kişileri tutukladı.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi, Şam hükümetine karşı alınacak yeni önlemleri görüşmek üzere Perşembe günü toplanmayı planlıyor.

Asker ve polisler insan avında Lazkiye'nin heryerinden silah sesleri geliyor

XS
SM
MD
LG