Erişilebilirlik

Libya: Ulusal Geçiş Konseyi Yeni Hükümeti Açıklamayı Erteledi


Libya: Ulusal Geçiş Konseyi Yeni Hükümeti Açıklamayı Erteledi
Libya: Ulusal Geçiş Konseyi Yeni Hükümeti Açıklamayı Erteledi

Libya’da devrimci güçler eski lider Muammer Kaddafi’ye bağlı kuvvetlerin kuşatıldığı iki kentte sert direnişle karşılaşırken, diğer yandan da Ulusal Geçiş Konseyi liderleri, yeni hükümeti açıklamayı erteledi.

Beni Velid kenti çevresindeki Kaddafi yanlısı kuvvetlerin açtığı havan topu ve keskin nişancı ateşi, kenti kuşatan Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı gönüllü güçlerin panik içinde kaçışmasına yol açtı. Kenti alma girişimleri önceki çatışmalarda başarısızlıkla sonuçlanan devrimci güçlerin düzenli orduları daha önce çekilmişti. Dün kentin çevresindeki kalmaya devam eden gönüllü güçler Kaddafi yanlılarının ağır ateşine maruz kaldı.

Sirte’de de devrimci güçler sert direnişle karşılaşıyor. Ancak kenti kuşatan bu güçler daha önce Misrata’daki çatışmalara katılmalarından dolayı daha tecrübeli. Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı güçler, Kaddafi yanlılarını teslim olmaya zorlamak için kentin çevresine uzun menzilli toplar, tanklar, seyyar füze rampaları ve havan topları yerleştiriyor. Ancak Sirte içindeki Kaddafi yanlısı güçler de ağır silahlarla açtığı ateşle kenti kuşatan devrimcilere ağır kayıplar verdirdi.

Öte yandan Ulusal Geçiş Konseyi’nin yeni hükümeti dün açıklaması bekleniyordu, ancak geçici Başbakan Mahmud Cibril, son dakika görüşmeleri yüzünden kararın “süresiz olarak ertelendiğini” açıkladı.

Bu arada Türk askeri uçakları, Libya'ya paraşütle yardım malzemesi attı. Yerden uçaksavar ateşiyle karşılaşan askeri uçaklar hasarsız Bingazi’ye döndü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG