Erişilebilirlik

Libya'da Çatışmalar Şiddetlendi


Libya'da Çatışmalar Şiddetlendi
Libya'da Çatışmalar Şiddetlendi

Libya‘da Ulusal Geçiş Konseyi liderleri yeni bir hükümet kurmaya çalışırken Kaddafi yanlılarının elindeki son kentlerde çatışmalar şiddetlendi.

Ulusal Geçiş Konseyi’nin yeni bakanlar kurulunu bugün açıklaması bekleniyordu ancak Fransız haber ajansına göre son dakikada çıkan anlaşmazlıklar açıklamayı erteledi.

Bu arada çöl kenti Beni Velid’e kuzeyden giren geçici hükümet kuvvetleri, Kaddafi yanlılarının şiddetli havan ateşiyle karşılaştı. Hükümet kuvvetlerinin buna makinalı tüfek ateşiyle karşılık verdiği bildiriliyor.

Türkiye Beni Velid’e zor durumdaki kent halkı için paraşütle 22 ton yardım malzemesi atacağını açıkladı.

Akdeniz kıyısındaki Sirte kentine girmeye çalışan hükümet kuvvetleri de yoğun roket ateşine tutuldu. Yetkililer, son çatışmalarda en 10 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını bildiriyor

Kaddafi’nin doğum yeri olan Sirte başkent Trablusgarp’ı Bingazi’ye bağlayan ana sahil yolu olduğu üzerinde olduğundan, ele geçirilmesi geçici yönetim için hayati önem taşıyor.

Bu arada eski hükümet sözcüsü Musa İbrahim, Kadafi yanlılarının savaşı aylarca sürdürebilecek güce sahip olduğunu önesürdü.

XS
SM
MD
LG