Erişilebilirlik

Libya'da Ölü Sayısı Yükseliyor


Libya'da Ölü Sayısı Yükseliyor
Libya'da Ölü Sayısı Yükseliyor

Libya’da güvenlik güvenlik güçleri, hükümet karşıtı göstericilere yine ateş açarken bir Amerikan insan hakları örgütü ölü sayısının 173’e yükseldiğini bildirdi.

Görgütanıkları Pazar Libya’nın ikinci büyük kenti Bingazi’de güvenlik güçlerinin, bir gün önceki protestolarda ölenlerin cenaze törenine katılan kalabalığa ateş açtığını söyledi.

İnsan Hakları Gözlem örgütü ölü sayısının arttığını açıklarken Bingazi’deki hastane yetkilileri en az 200 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi.

Libya güvenlik güçleri, Cumartesi günü de cenaze töreni için toplanan kalabalığa ateş açmıştı.

Arap medyası Cumartesi günkü çatışmalarda en az 15 kişinin öldüğünü bildidirken bazı Bingazi sakinleri olayı “katliam” olarak tanımlıyor. Görgütanıkları kalabalığın bir askeri binaya saldırmaya çalışması üzerine ateş açıldığını söylüyor.

Salı günü başlayan gösteriler Bingazi ve Libya’nın doğusundaki diğer kentlerin dışına yayılmadı. Muammer Kaddafi’nin kırk yıldır süren yönetimi ilk kez böylesine büyük bir meydan okuma ile karşılaşıyor. Kaddafi’nin yandaşları da son günlerde başkent Trablus’ta küçük çapta gösteriler düzenledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG