Erişilebilirlik

Libyalı İsyancılar Kaddafi Yanlılarına Ait Cephaneliği Ele Geçirdi


Libyalı İsyancılar Kaddafi Yanlılarına Ait Cephaneliği Ele Geçirdi
Libyalı İsyancılar Kaddafi Yanlılarına Ait Cephaneliği Ele Geçirdi

Libyalı isyancılar, Kaddafi yanlılarına ait büyük bir cephane deposunu ele geçirdi.

Bir bölümü NATO bombardımanında tahrip olan cephanelikte halen işe yarar silahlar olduğu bildiriliyor. İsyancıların çok sayıda silah yüklenerek uzun bir konvoy halinde cephanelikten ayrıldığı görüldü. Zintan’ın 20 kilometre güneydoğusundaki cephanelikte çok sayıda askeri araç da ele geçirildi.

Öte yandan İngiliz hükümeti, uzmanlara Libya’da savaş sonrası senaryoları içeren bir rapor hazırlattı. Raporda Kaddafi’nin yenilgiye uğratılmasının ardından güvenlik kuvvetlerinin dağıtılmaması gerektiği belirtildi ve benzer hatanın 2003’te Irak’ta yapıldığına dikkat çekildi.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, raporun Libya’daki mevcut altyapının “en asgari şekilde kullanılmasının önemine” vurgu yaptığını, Birleşmiş Milletler’in de savaştan sonra Libya’nın ihtiyaçlarını gözden geçirmek üzere bu ülkeye silahsız barış gücü birlikleri göndermeyi planladığını bildirdi.

İngiltere’nin liderliğini yaptığı ve aralarında Türkiye, Amerika, İtalya ve Kanada’dan uzmanların bulunduğu ekip, Libya’da isyancıların kontrolündeki bölgelerde birkaç hafta boyunca, bu ülkenin savaş sonrası ihtiyaçları konusunda çalışmalar yaptı. Ekip raporunu, Pazartesi günü Bingazi’de muhalefetin yönettiği Geçici Ulusal Konsey’e sundu.

XS
SM
MD
LG