Erişilebilirlik

2012 Londra Olimpiyatları'da İlk Gün


2012 Yaz Olimpiyatları dün Londra’da görkemli bir törenle başladı.

Kadınlar 10 metre atıcılık dalında Çinli Yi Siling, 2012 Olimpiyatları’nın ilk altın madalyasını kazandı. Polonya bu dalda gümüş, bir başka Çinli sporcu ise bronz madalya aldı.

Tek bir olimpiyat oyununda en çok altın madalya kazanarak Olimpiyat tarihine geçen Amerikalı yüzücü Michael Phelps, hayranlarını şaşırtarak, bugün yapılan bireysel karışık mücadelede dördüncülükte kaldı. Altın madalya Phelps’in kendi ülkesinden rakibi Ryan Lochte'nin oldu.

2008 Pekin Olimpiyatları’nda sekiz altın madalya kazanan Michael Phelps’in toplam 16 olimpiyat madalyası bulunuyor. Phelps’in tüm zamanların en çok olimpik altın madalya kazanan sporcusu unvanını elde etmesi içinse üç madalyaya daha ihtiyacı var. Bu unvanı, 18 madalyayla Sovyet jimnastikçi Larisa Latynina elinde bulunduruyor.

Olimpiyatların ilk gününde bir başka şaşırtıcı gelişmesiyse, erkekler jimnastik dalında ev sahibi İngiltere’nin, 2008 Pekin Olimpiyatları’nın birincisi Çin’in önüne geçmesi oldu.

Bu arada Arnavut halterci, Hüseyin Pulaku, yaptırdığı testlerde doping çıkması üzerine diskalifiye edildi.

12 Ağustos’a kadar devam edecek Londra Olimpiyatları’nda 26 ayrı spor dalında 10 binden fazla sporcu mücadele edecek. Türkiye olimpiyat oyunlarına 16 dalda, 48 erkek, 66 kadın olmak üzere 114 sporcu ile katılıyor.

Amerika 25 dalda yarışmak üzere, 268’i kadın, 261’i erkek 529 sporcu gönderiyor. 2012 Londra Olimpiyatları, Amerika’nın erkeklerden daha fazla kadın sporcu gönderdiği ilk olimpiyat oyunu oldu.
XS
SM
MD
LG