Erişilebilirlik

Louisianalı Balıkçılar Petrol Sızıntısından Kaygılı 


Louisianalı Balıkçılar Petrol Sızıntısından Kaygılı 
Louisianalı Balıkçılar Petrol Sızıntısından Kaygılı 

Delacroix, Louisiana eyaletinin St. Bernard ilçesinde Meksika Körfezi’nin başladığı noktada bulunuyor. 30 yıldır yengeç avcılığı yapan Warren Guidroz, körfezde giderek yayılan petrol sızıntısının balıkçılığın sonunu getirmesinden korkuyor. Guidroz, “Şu ana kadar işler iyi gidiyordu. Yılın en verimli mevsimi açılacaktı. Şimdiyse ne olacağını bilmiyoruz. Umarım bu felaket işimizin sonu olmaz,” diyor.

Guidroz, denize açılmak için teknesine yakıt dolduruyor. Sızıntının kıyıya geldiği söylentilerini duyan Guidroz, yengeç kapanlarının durumunu kendisi görmek istiyor. Louisianalı yetkililer, sızıntıdan etkilenen Black Koyu ve çevresinde deniz mahsülleri avını durdurdu. Petrol tabakası, avlanma mevsimi boyunca bir tehdit oluşturabilir.
Guidroz kurduğu kapanların durumunu merak ediyor. İlk kapanlarda petrol kalıntısı değil, sadece son fırtınadan kaynaklanan çamur var. Daha çok avlanmak için normalde kapanları geri atan Guidroz bu kez hepsini toplayıp götürüyor. Balıkçı Guidroz, kimsenin ne olacağını, durumun ne kadar kötü olduğunu bilmediğini söylüyor.

Yengeçler, 500 Dolar ediyor ancak Guidroz, yasak yüzünden satış yapamıyor. 2005’te Katrina Kasırgası’nın verdiği zararı gören oğlu Warren Junior, petrol sızıntısının zararının çok daha büyük olmasından korkuyor. Warren Jr. şöyle konuşuyor: “Sızıntı bize ulaşmazsa işlerin yolunda gideceğini söylüyorlar. Ancak ulaşırsa kimse ne olacağını bilmiyor çünkü kimse bunu daha önce yaşamadı.” Petrol temizleme çalışmaları sürerken Guidroz avlanmaya ara vermek zorunda.


STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG