Erişilebilirlik

Louisville'deki Protestolar İkinci Gece de Sürdü


Kentucky eyaletinin Louisville kentinde büyük jürinin siyah sağlık çalışanı Breonna Taylor'ın yaşadığı apartmana baskın düzenleyen ve çıkan çatışmada Taylor'ın ölümüne neden olan üç beyaz polis memuruna cinayet suçlaması yöneltilmemesi kararı vermesi üzerine başlayan protestolar, dün gece de devam etti.

Perşembe gecesi Louisville kent merkezinde toplanan göstericiler, büyük jüri kararına duydukları öfkeyi yansıtmaya devam etti. Polis, kimi göstericilerin camları kırdığı olaylarda en az 24 kişiyi gözaltına aldı.

Yüzden fazla protestocu, gece sokağa çıkma yasağının devreye girmesi üzerine First Unitarian Kilisesi'ne sığındı.

Perşembe sabah erken saatlerde bir grup silahlı beyazın protestocularla yüzleşmesi sırasında gergin anlar yaşanmış, ancak çatışma çıkmamıştı.
Louisville Belediye Başkanı Greg Fisher, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında ”Bu acıyla ne yapacağız? Bu sorunun basit bir yanıtı yok” dedi.

Siyah sağlık çalışanı Breonna Taylor, polisin, yaşadığı apartman dairesine ”kapıyı çalmadan” uyuşturucu madde aramak üzere düzenlediği baskında çıkan çatışmada vurularak ölmüştü. ”Kapı çalınmadan” yapılan baskınlar, polise, kanıtların tahrip edilmesini engellemek amacıyla bir haneye habersiz girme yetkisi tanıyor.

Kentucky Baş Savcısı Daniel Cameron, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Breonna Taylor'ın komşularından birinin polisin Taylor'ın dairesine girmeden önce kapıda olduklarını belirttiğini, bu nedenle baskının ”habersiz” olarak tanımlanamayacağını kaydetti.

Cameron, önce Taylor'ın erkek arkadaşı Kenneth Walker'ın eve giren polislere ateş ettiğini, bu nedenle polislerin ”kuvvet kullanmasının haklı olduğunu” belirtti. Kenneth Taylor, polisin kapıda olduğunu duyurmadığını, bu nedenle eve zorla girmeye çalışanlar olduğunu düşündüğünü için ateş ettiğini söylüyor.

Yapılan aramada Taylor'ın dairesinde uyuşturucu maddeye rastlanmamıştı.



STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG