Erişilebilirlik

Malezya Uçağının Enkazında Yeni Cesetler Bulundu


Avusturalyalı uzmanlar enkaz alanında
Avusturalyalı uzmanlar enkaz alanında

Uluslararası uzmanlar, geçen hafta Ukrayna üzerinde füzeyle düşürülen Malezya yolcu uçağının enkazının düştüğü alanda yeni ceset parçalarına ulaştı. Üçüncü gününe giren incelemelere 70 Hollandalı ve Avustralyalı uzmanın yanı sıra AGİT yetkilileri de katılıyor

Ukrayna ordusu ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında şiddetlenen çatışmalara rağmen incelemeler sürüyor.

298 kişinin öldüğü faciada, hala tüm yolcuların cesetlerine ulaşılabilmiş değil. Hiç kimsenin kurtulamadığı uçaktaki yolcuların çoğu Hollandalı’ydı. Boeing 777 uçağının Rusya’nın ayrılıkçılara verdiği uzun menzilli füzelerle düşürüldüğü sanılıyor.

Araştırma ekibi ayrıca enkaz arasında yolculara ait başka eşyalara da rastladı.

Ukrayna ordusu ve ayrılıkçılar, çatışmalarını enkaz bölgesinden uzak tutmaya çalışıyor. Ancak iki kilometre yakına düşen bir top mermisi, arama çalışmalarının bir süre aksamasına yol açtı.

Başkan Barack Obama, cuma günü Ukrayna krizi nedeniyle Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i aramış ve Moskova’nın ayrılıkçılara verdiği destekten dolayı duyduğu derin kaygıyı iletmişti.

Kremlin açıklamasındaysa Putin’in Amerika’nın son yaptırımlarını eleştirdiği, Obama’ya yaptırımların ters tepki yaratacağını, “ikili işbirliğine ve uluslararası istikrara ciddi zarar vereceğini” söylediği bildirildi.

Amerika ve Avrupa Birliği, Ukrayna’daki Moskova yanlısı ayrılıkçılara destek vermeye devam ettiği gerekçesiyle Rusya’nın değişik sektörlerine yeni yaptırımlar uygulamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG