Erişilebilirlik

Meclis Etik Komisyonu'ndan Santos Hakkında Soruşturma


Congressman George Santos responds to reporters' questions as he leaves a House Republican conference meeting on Capitol Hill in Washington, Jan. 25, 2023.
Congressman George Santos responds to reporters' questions as he leaves a House Republican conference meeting on Capitol Hill in Washington, Jan. 25, 2023.

ABD Temsilciler Meclisi Etik Komisyonu, özgeçmişi hakkında yalan söylediğini kabul eden, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi George Santos hakkında soruşturma başlattı.

Panel, Santos'un 2022 seçim kampanyası boyunca yasadışı faaliyetlerde bulunup bulunmadığını, Meclis açıklamalarında gerekli bilgileri düzgün beyan edip etmediğini, bir finans firmasındaki göreviyle ilgili federal yasaları ihlal edip etmediğini ve iş arayan birine cinsel tacizde bulunup bulunmadığını araştıracak.

Komisyon bu konuları soruşturmak için Salı günü oylama yapmıştı.

Santos'un ofisi, yorum talep eden Reuters haber ajansını Santos'un soruşturmayla ilgili tam işbirliği yaptığını söylediği Kongre Twitter hesabına yönlendirdi.

New York eyaletinin ilk dönem temsilcisi, özgeçmişinin çoğunu uydurduğunu itiraf etmişti. Santos, New York Üniversitesi ve Baruch Koleji'nden dereceleri olduğunu söylemiş, ayrıca Goldman Sachs ve Citigroup'ta çalıştığını iddia etmiş, ancak bunların doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

Hem özgeçmişi hem de kampanya finansmanı ile kişisel kazancı hakkında yalan söylemekle suçlanan Santos istifa çağrıları ve hakkındaki çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya.

Santos, geçtiğimiz günlerde iki Kongre komisyonundaki görevlerinden geçici olarak ayrılma kararı almıştı. Santos, Temsilciler Meclisi'nde nispeten düşük profilli iki komisyon olan Küçük İşletmeler Komisyonu ile Bilim, Uzay ve Teknoloji Komisyonu'nda görev yapıyordu.

Bu habere VOA Türkçe New York muhabiri Can Kamiloğlu katkıda bulunmuştur.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG