Erişilebilirlik

Merkel Afganistan'da, Şiddet Olayları Sürüyor


Merkel Afganistan'da, Şiddet Olayları Sürüyor
Merkel Afganistan'da, Şiddet Olayları Sürüyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel Afganistan'da Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Amerika'nın Afganistna Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus'la görüştü. Merkel, daha önce açıklanmayan ziyareti sırasında Kunduz vilayetinde görev yapan Alman askerlerini ziyaret etti. Almanya'nın Afganistan'da NATO bünyesinde 4,700 askeri bulunuyor.

Askerlere teşekkür eden Merkel'e Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg de eşlik ediyor. Almanya askerlerini önümüzdeki yıl çekeceğini açıklamıştı.

Şiddet Olayları Sürüyor

Afganistan'da şiddet olayları sürüyor. Bugünkü saldırılarda bir çocuk ve Bangladeş vatandaşı bir mühendis hayatını kaybetti.

NATO yetkilileri Kandahar vilayetinde bir aracın infilak etmesi sonucu bir çocuk öldü; 11 çocuk yaralandı. Afgan yetkililer intihar saldırısında bir vilayet yetkilisinin hedef alındığını açıkladı. Saldırıda yetkili yara almazken bir kişi daha hayatını kaybetti.

Bu arada ülkenin kuzeyindeki Balk vilayetinde bir yol inşaatını hefed alan saldırganlar Bangladeş vatandaşı bir inşaat mühendisini öldürdü. Yetkililer iki işçinin kaçırıldığını da bildirdi.

Öte yandan NATO yetkililer biri Afganistan'ın batısında, diğer güneyinde olmak üzere iki askerin öldürüldüğünü açıkladı.




XS
SM
MD
LG