Erişilebilirlik

Mısır Asıllı Amerikalılar Kongre'den Destek İstiyor


Mısır Asıllı Amerikalılar Kongre'den Destek İstiyor
Mısır Asıllı Amerikalılar Kongre'den Destek İstiyor

Tahrir Meydanı’ndaki gösteriler Mübarek yanlılarının saldırılarıyla son derece tehlikeli bir dönemece girdi. Amerika’da yaşayan Mısırlılar yaşananları televizyonlardan kaygıyla izliyor.

Virginia Demokrat Kongre üyesi Jim Moran, seçim bölgesindeki Mısır asıllı Amerikalılar’ın kaygılarını dinledi.

Jim Moran, bu konuda bir tasarı hazırlanacağını söyledi: “Bir tasarı üzerinde çalışabilir miyiz, bir bakalım. Ortadoğu’da yaşananlar konusunda diğer üyelerin görüşünü öğrenelim.”

Bazı Mısır asıllı Amerikalılar Mübarek hükümetine baskı yapmak için askeri yardımın kesilmesini istiyor.

Mısır asıllı eylemci Dina Derviş, Amerika’nın Mısır ordusuyla yakın ilişkisini kullanmasını istiyor: “Barışçı gösterilere izin verilmesi gerektiği konusundaaçık bir mesaj gönderilmesi şart.”

Başkan Barack Obama, demokrasiye barışçı bir geçiş süreci başlaması gerektiğini söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, saldırıların arkasında hükümet güçleri varsa bunun derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

Mısırlı Amerikalılar İttifakı iletişim direktörü Muhtar Kamil, şöyle konuştu: "Amerika’nın ulusal çıkarları, Mısır’daki devrimi gerçekleştiren bu demokratlarla birleşiyor. Başka kimseyle değil."

Kongre üyesi Moran de bu değerlendirmeye katılıyor: “Amerikan değerlerine daha sadık olmalıyız – bu da Mübarek’in çekilmesi ve serbest seçimlere ve halkın iradesini temsil eden liderlere destek vermemiz anlamına geliyor.”

Beyaz Saray’ın önünde de gösteriler yapılıyor. Göstericiler, Amerika’nın Mısır’daki eylemcilere daha açık destek vermesini istiyor. Obama yönetiminin ne yapacağı belli değil, ancak mesajın sertleştiğini söylemek mümkün.

XS
SM
MD
LG