Erişilebilirlik

Mısır'da Bankalar Açıldı, Borsa Hala Kapalı


Mısır'da Bankalar Açıldı, Borsa Hala Kapalı
Mısır'da Bankalar Açıldı, Borsa Hala Kapalı

Mısır hükümeti Kahire’de bankaları yeniden açarak ve halkı işlerine dönmeye teşvik ederek hayatı normale döndürmeye çalışıyor.

Başkente haftalardır ilk kez bazı banka şubeleri açıldı ve müşteriler para çekmek için kuyruğa girdi. Ancak hükümet çekilecek para miktarını ve bankaların çalışma saatlerini sınırladı.

Kahire’nin merkezindeki caddelerde trafik yeniden canlanırken Mısır borsasının Pazartesi günü açılacağını bildiren yetkililer ancak daha sonra fikir değiştirdiler ve yeni bir tarih vermediler.

Mısır borsası geçenay sonu hükümet karşıtı gösteriler patlak verdiğinde büyük düşüş göstermiş, kapatılmadan önce hisse senetleri iki gün içinde 12 milyar dolar değer kaybetmişti.

Mısır Maliye Bakanı Samir Rıdvan ekonomik durumun “çok ciddi” olduğunu belirtirken siyasi karışıklıkların ülkenin bir numaralı döviz kaynağı olan turizm sektörünü felce uğrattığını açıkladı.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hişam Ramiz ise 36 milyar dolar döviz reservleri olduğunu ve tüm kambiyo işlemlerini karşılayacak düzey olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG