Erişilebilirlik

Mısırlılar Mübarek’in İstifasını Kutluyor


Mısırlılar Mübarek’in İstifasını Kutluyor
Mısırlılar Mübarek’in İstifasını Kutluyor

Mısırlılar 30 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in görevinden istifasını kutluyor.

Mübarek, dün, hükümet karşıtı gösterilerin 18. gününde istifa ederek ailesiyle birlikte Kızıl Deniz kıyısındaki sayfiye kenti Şarm el Şeyh’e gitmişti.

Devlet televizyonundan halka hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman, seçimlere kadar ülkeyi ordunun yöneteceğini açıkladı.

Mübarek’in istifa haberi tüm ülkede sevinç gösterileriyle karşılandı; Kahire’nin en büyük gösterilere sahne olan Tahrir Meydanı bayram yerine döndü.

Yüksek Askeri Şura tarafından yayınlanan bildiride, Mübarek’in önerdiği reformların uygulamaya konulacağı ve 30 yıldır süren sıkıyönetimin belirli bir süre içinde kaldırılacağı belirtiliyordu.

Yüksek Askeri Şura bugün yayınladığı bildiride yeni hükümet kuruluncaya kadar mevcut hükümetin görevine devam edeceğini duyurdu. Askeri bildiride, Mısır’ın, uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin getirdiği yükümlülükleri yerine getireceği de vurgulanıyor.

Bu gün de Başta Kahire olmak üzere tüm ülkeye bayram havası egemen. Gösterilerin merkezi olan Tahrir meydanındaki barikatlar askerlerin yardımıyla kaldırılmaya, meydan temizlenmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Mübarek’in görevinden kendi isteğiyle mi ayrıldığı yoksa askeri bir darbeyle mi uzaklaştırıldığı henüz açıklık kazanmadı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG