Erişilebilirlik

Mübarek Kahire'de Yargılanacak


Mübarek Kahire'de Yargılanacak
Mübarek Kahire'de Yargılanacak

Mısır eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek’in gelecek hafta Kahire’de mahkeme önüne çıkacağı açıklandı.

Sağlık sorunları nedeniyle Mübarek’in duruşmasının erteleneceği ya da tedavi gördüğü Şarm el-Şeyh’te yargılanacağı yolunda söylentiler çıkmıştı.

Ancak Mısır adalet bakanı yardımcısı mahkemenin 3 Ağustos’ta başlayacağını ve Kahire’nin uluslararası konferans merkezinde yapılacağını açıkladı

Mübarek, yolsuzluk ve hükümet karşıtı göstericilerin öldürülmesi emrini vermekle suçlanıyor. Mübarek’in çekilmesiyle sonuçlanan 18 günlük devrim sırasında 900 kişi öldürüldü.

Mısırlı doktorlar, devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in yemek yemeği reddettiğini ve güçten düştüğünü bildiriyor.

Mübarek’in başhekimi Asım Azzam, devrik devlet başkanının ağır depresyon geçirdiğini, açlık grevini devam ettirmesi durumunda serumla beslenmesine karar verileceğini söyledi.

Mübarek’in Şarm el Şeyh’te tedavi gördüğü hastanenin başhekimi, resmi haber ajansı MENA’ya yaptığı açıklamada, eski devlet başkanının kilo kaybettiğini ve çok zayıf düştüğünü belirtti.

83 yaşındaki Mübarek suçlu bulunması durumunda idama mahkum olabilir. Duruşmanın herhangi bir nedenden gecikmesi ise Mısır’ı yöneten askeri konsey ve reformların hızlı gerçekleşmemesini eleştiren demokrasi yanlısı göstericilerin arasını daha da açabilir.

XS
SM
MD
LG