Erişilebilirlik

Musk Görevinden Ayrılacağını Duyurdu


Twitter’ın sahibi Elon Musk, “işi kabul edecek aptal birini bulur bulmaz” CEO’luktan istifa edeceğini açıkladı.

Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "İşi kabul edecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğim! Bundan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim" diye yazdı.


Elon Musk, Pazar akşamı sosyal medya platformunda bir anket başlatarak şirket yöneticiliğinden istifa edip etmemesi gerektiğini sormuş ve anketin sonuçlarına uyacağını söylemişti.

17 buçuk milyonun üzerinde katılımcının yanıt verdiği anketin sonucuna göre, katılımcıların yüzde 57,5'i Musk'ın Twitter yöneticiliğinden ayrılması yönünde oy kullanırken, yüzde 42,5'i Musk'ın Twitter'ın başında kalmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

Amerikalı milyarder iş adamının Twitter’ı satın almasının ardından uyguladığı politikalar eleştirilere neden oluyor.

Musk son olarak geçen hafta, yalnızca diğer sosyal medya firmalarını tanıtmak amacıyla oluşturulan hesapları ve rakip platformlar için bağlantı veya kullanıcı adı içeren içerikleri yasaklayan politika değişikliğine gitmiş ve tepkilere neden olmuştu.

Twitter'da kimlik teyidi anlamına gelen “Mavi tik”in paralı olması ve birkaç gazetecinin hesabının "Musk'ın konumunu paylaştığı ve güvenliğini tehdit ettiği" iddiasıyla askıya alınması Twitter'ın yeni sahibini eleştirilerin hedefi haline getirmişti.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG