Erişilebilirlik

Müslümanlar Ramazan Bayramını Kutluyor


Müslümanlar Ramazan Bayramını Kutluyor
Müslümanlar Ramazan Bayramını Kutluyor

Tüm dünyadaki Müslümanlar Ramazan Bayramı’nı kutlamaya başladı.

Bu yıl da, her yıl olduğu gibi aralarında Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu ülkeler bayrama, bazı ülkelere göre bir gün önce girdi. Gün farkı, ayın hareketinden kaynaklanıyor. Yeni ayın görüldüğü ülkelerde Ramazan sona ermiş sayılıyor.

Endonezya’daki yetkililer, Ramazan Bayramı’nın Çarşamba günü başlayacağını açıkladı. Ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kararın astronomi uzmanlarıyla yapılan görüş alışverişinden sonra alındığını bildirdi.

Pakistan, Hindistan ve Bangladeş’te de bayram Çarşamba günü başlayacak.

Bu arada Libya’daki isyancılar, Ramazan’ın son gününü Sirte yolu üzerinde dinlenerek geçirdi. Sirte, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin doğum yeri olarak biliniyor ve halen Kaddafi yanlılarının elinde.

Libya, Ramazan Bayramı’na, gıda ve su eksikliğiyle elektrik kesintileriyle giriyor. Ancak yine de birçok Libyalı özgürlüğe kavuştukları için bu bayramın geçmiştekilere göre çok daha iyi olduğu görüşünde.

Fotoğraf Galerisi

Başkan Obama'dan Bayram Mesajı

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Barack Obama tüm Müslümanların bayramını tebrik etti. Libya ve Suriye'de yaşanan çatışmalara dikkati çeken Obama, çok sayıda Müslümanın "temel özgürlüklerini" kazanabilmek için Ramazan ayını "cesur ve azimli" bir şekilde geçirdiğini bildirdi

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG