Erişilebilirlik

Nate Kasırgası Amerika'ya Yaklaşıyor


Kosta Rika’da da acil durum yetkilileri, Nate'in neden olduğu şiddetli yağış nedeniyle ikisi çocuk 8 kişinin öldüğünü belirtti
Kosta Rika’da da acil durum yetkilileri, Nate'in neden olduğu şiddetli yağış nedeniyle ikisi çocuk 8 kişinin öldüğünü belirtti

Meksika Körfezi’nde güçlenen Nate Kasırgası’nın bu akşam bu akşam Amerika kıyılarında karaya ulaşması bekleniyor.

Saatte 150 km hızda rüzgarlara sahip kasırganın, karaya ulaşmadan önce daha da güçleneceği ve 2. Kategoriye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletlerinin kıyı bölgeleri için kasırga ve yağış uyarısı yapıldı. Uyarı yapılan alan, 2005 yılında Katrina Kasırgası’nın vurduğu New Orleans kentini de içinde bulunduruyor. Kentin doğu bölümünde yaşayanlar Cuma günü evlerinden tahliye edildi.

Florida eyaletinin 29, Mississippi eyaletinin 6 bölgesi ve New Orleans kenti için acil durum ilan edildi.

Başkan Trump, kasırganın etkilerinin azaltılması çalışmaları için acil federal yardım fonunun kullanılmasına onay verdi.

Nate, tropik bir fırtınayken Orta Amerika’da 25 kişinin ölümüne yol açtı.

Nikaragua Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rosario Murillo binlerce kişinin tahliye edilmesine neden olan sel yüzünden en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişininse kayıp olduğunu açıkladı.

Kosta Rika’da da acil durum yetkilileri şiddetli yağış nedeniyle ikisi çocuk 8 kişinin öldüğünü belirtti.

Honduras’taki acil durum yetkilileri, iki gencin nehirdeki akıntıya kapılarak boğulduğunu, El Salvador’daysa bir kişinin toprak kayması sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG