Erişilebilirlik

NATO Bombaladı, UNESCO Kınadı


NATO Bombaladı, UNESCO Kınadı
NATO Bombaladı, UNESCO Kınadı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) NATO uçaklarının Libya devlet televizyonu binasına düzenlediği saldırıyı kınadı. Geçen ay başkent Trablus’taki binanın bombalanması sırasında üç kişi yaşamını yitirmişti.

UNESCO Direktörü İrina Bokova Pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, medya kuruluşlarının askeri hedef olarak seçilmemesi gerektiğini söyledi. Bokova, açıklamasında, BM kararları ile Cenevre Konvansiyonu’nun savaş zamanlarında gazetecileri koruma altına aldığını da hatırlattı.

NATO yetkilileri, operasyonu savundu ve yayıncıların kışkırtıcılık yaptıklarını ve Güvenlik Konseyi’nin ittifaka, sivilleri korumak için her türlü yönteme başvurma yetkisi tanımış olduğunu söyledi.

NATO Mart ayından bu yana Libya lideri Muammer Kaddafi’yi devirmek isteyen asi gruplara destek amacıyla hava operasyonları düzenliyor.

Pazar günü NATO uçakları Trablus, Zlitan ve doğudaki Brega’da bulunan Kaddafi’ye bağlı birlikleri bombaladı.

Cumartesi günü isyancılar, batıdaki Bir El-Ganam’ı ele geçirdiler. Kent, başkent Trablus’un sadece 80 kilometre uzağında.

Kente giden Batılı medya mensupları, Bir El-Ganam’ın Pazartesi günü de isyancıların elinde olduğunu bildirdi. Libya Başbakanı Bağdadi Mahmudi ise kentin hükümete bağlı birliklerin kontrolünde olduğunu iddia ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG